Categories

Setveni kalendar

SETVENI KALENDAR-FEBRUAR

 

Kako je februar mesec i „duboka zima“, vreme je kao da proleće.Temperature i vremenske prilike za ovo doba godine su izuzetno visoke, tako da možemo da obavimo neke poslove, ako ranije nismo završili.

 

U prvom redu, već je vreme da orežemo voće, a zatim da ga oprskamo PLAVIM ULJEM. Ko nije stigao ranije, još može da nadjubri voće kombinacijom organskih djubriva(MAXIM, ili VIVORGAN) i neorganskim djubrivima NPK 15:15:15, jer zemlja nije smrzla.

 

Što se tiče povrća možemo da sejemo grašak (MALI PROVANSALAC, DZOF, KELVEDON, ČUDO AMERIKE),salate(MAJSKA KRALJICA,ATRAKCIJA, LJUBLJANSKA LEDENKA),spanaća(MATADOR),luk arpadžik, šargarepu, paštrnjak, peršun, blitvu.

 

Sobne biljke treba prihraniti, dok je još zima, jedno mesečno nekim od djubriva za zelene biljke ( ASEF, ili BLUMI ZA ZELENE BILJKE, ili PLANTELA LIST, ili POLYFEED 20:20:20, ili NARVASOL). Kako su stanovi i kuće topli, veoma je važno redovno zalivanje i orošavanje vodom.

 

Ko „vodi“ bitku sa miševima i pacovima najbolje rešenje su BRIKETI ZA MIŠEVE I PACOVE sa mirisom SIRA, RIBA,SUVOG MESA, ili KARAMELE.

 

Ako koji slučajem imate u stanovima i kućama mrave, bubašvabe i bubaruse, veoma lako i bezbedno ih se možete rešiti ili gelovima ( GEL PROTIV BUBAŠVABA, BUBARUSA I MRAVA) ili BIOTOLOM, ili FARACIDOM.

 

 

 

Programmed by Vladimir Pavlovic
Sve za biljke © 2018 - design:Panforest