UKRASNA LJUTA PAPRIKA

UKRASNA LJUTA PAPRIKA

Kod proizvoda: seme,ljuta paprika
Dostupnost: Na lageru
Cena: 50.00RSD
Količina:  

Ukrasna paprika, ili božićna paprika je otporna biljka koja se može lako gajiti u saksijama. Njeni plodovi zbog svoje žestine nisu prikladni za jelo, ali su zanimljiv ukras u vrtu, na terasi, balkonu ili na prozorskoj dasci. Kao sobna biljka najčešće se gaji Capsicum annum. Da bi se pravilno razvila i imala mnogo zanimljivih plodova intenzivnih boja potrebna joj je samo mala nega.

Saksiju sa ukrasnom paprikom treba staviti na toplo mesto zaklonjeno od promaje. Potrebno joj je dosta svetlosti, ali ne i direktno sunce. Može da raste i na blago zasenjenom mestu.

Za gajenje ukrasne paprike poželjno je da temperatura vazduha ne pada ispod 10 i ne prelazi 20 stepeni. Leti najbolje uspeva ako se iznese napolje. Zimi ili u hladnijim jesenjim danima, treba da se stavi na toplije mesto.

U doba intenzivnog rasta i cvetanja ukrasnu papriku treba zalivati redovno i ne dozvoliti da se zemlja potpuno osuši. Kada se zametnu plodovi zaliva se manje. U hladnijim danima i zimi, kada je u fazi mirovanja, zalivanje se još više smanjuje, ali zemlja ne sme da se potpuno osuši.

Pošto ukrasnoj paprici prija vlažan vazduh treba je prskati dva puta nedeljno, jer to pomaže razvoju plodova.

Prihranjivanje nije potrebno ako je ukrasna paprika zasađena kao mlada biljka u svežu zemlju. Ako je zemlja "slabija" prihranjuje se dok cveta jednom nedeljno tekućim đubrivom, razređenim sa vodom.

Nakon sazrevanja ploda, ukrasna paprika se može gajiti ponovo. Međutim, daće mali broj lepih plodova.

Plodovi ukrasne paprike su uglavnom vatreno ljuti i mogu nadražiti usta i oči. Zato se preporučuje da se drže dalje od male dece i kućnih ljubimaca, a ruke temeljno operu nakon dodirivanja.

Pakovanje: 0,3 gr.(60 + semena)

Tagovi: ljuta, paprika, seme

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:ShopThemer © 2013
Powered by OpenCart