KADIFA VISOKA

KADIFA VISOKA

Kod proizvoda: seme cveća
Dostupnost: Na lageru
Cena: 50.00RSD
Količina:  

Kadifa (Tagetes) je poreklom sa prostora Meksika. Jedna je od najpopularnijih cvetnica u našim baštama. Pripada porodici glavočika i jednogodišnja je biljka.

Postoje visoke i niske vrste ove biljke (Tagetes erecta i Tagetes patula). Listovi oblikom podsećaju na paprat. Cveta od početka juna pa sve do prvih mrazeva. Visoke vrste se koriste i kao rezani cvet.

Seje se od marta do aprila meseca u klijališta, a ako je temperatura iznad devet stepeni, može i direktno u zemlju. Jako su otporne i nezahtevne cvetnice. Razmnožava se semenom koje je smešteno u čauri i lako ga je sakupiti.

Cveta u svim žutim i narandžastim nijansama, a ima i šatiranih, prošaranih smeđim bojama. Cvet izgleda kao da je presvučen plišom. Ima ih sa krupnim cvetnim glavicama, veličine i do 12 cm, to su obično visoke vrste. Klijavost semena je veoma dobra, obično 95% semenki daje biljku.

Voli običnu baštansku zemlju i sunčane položaje. Pravi lepe žbuniće visine između 50 i 70 cm. Visina zavisi od vrste koju sejemo. Visokim vrstama treba osigurati podupirače, da se usled kiše i vetra ne polome. Sadi se na razmak 20-30 cm, samostalno ili u kombinaciji sa drugim cvetnicama.

Kadifa ima veoma jak miris, a novije vrste su slabijeg mirisa. Veoma je zahvalan cvet, oko njega nema puno posla. Treba redovno skidati ocvale cvetove, onda je bujnija i svojom lepotom ukras je u baštama. Napadaju je puževi koje treba uklanjati hemijskim sredstvima (GARDENE).

Pakovanje:250 + semena

Tagovi: seme cveća

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:ShopThemer © 2013
Powered by OpenCart